Kjetil Andre Bjerkrheim suveren vinnar i bakketemporittet opp mot Steinstølen i Hol

Årets tredje ritt vart arrangert i Hol med bakketemporitt opp mot Steinstølan. I den 5.44 km lange klatreetappa vart Kjetil Andre den suveren vinnarn i mannfølkklassen, like suveren som Nina Gâssler va i klasse før kvinnfølkji.

Det ha vørti ein vane i Bjerkrheimfamelien at Kjetil Andre sler far sin som denna gøngi vart nummer to tå alle sammen. Martin Bårtveit karra se opp bakkan te ein tredje plass.  Blant gutan i 15-16 årsklasse ser me at Aleksander Fjeld Andersen e i form og gjorde eit kjempegøtt ritt denna gøngi me.  Ungguten vart faktisk tredje best i rundbanerittet på Gol trass sin låge alder.  Moro å sjå at smågutan yppe se. Veldig mange bra tie tå gutan og jentun i dei mindre klassan som sykla ei litt kortar løype. Dei slapp å sykle heilt te tøppen og va nøkk gla for det. Vart nøkk ei tung etappe før mange opp bakkan denna maikvelden.

Det va heile 46 startande i Hol nok som e årsbeste i antall deltakera. Det gjere gøtt før ein sykkelpresident å sjå so mange te start. Detta ha selvfølgelig medført at me som arrangøra ha fått ei utfordring te logistikken. Når me sko arrangere ein terrengsykkelcup rundt i dalen med dei lokale representanta som vertsskap krev det å få  følk te å ta denna jobben. Med manuelt tidtakingssystem i tillegg  so e jo det me ei utfordring og me håpa jo at alle ha fått sin rettige tie.  I Hol ha dei mange dyktige idrettsfølk og mange dyktige tidtakera som kan meir enn å telle rundan te skøteløperan sine og dei avvikla rittet på ein suveren måte.    Takk te alle som deltok og so sjåast me te nytt ritt på Tørpo den  12.juni.