Historikk og fakta

Dette er Andebarkji TSK

Andebarkji TSK er en sykkelklubb for Hallingdal og omegn, og har rundt 250 medlemmer. «Andebarkji» er bortimot et originalt hallinguttrykk. «Ande» betyr å puste.»Barkjen» kan oversettes med tungpusta, en som gisper etter luft. Andebarkji TSK ble offisielt stiftet 6. juni 1998 på Torpo. Klubben har per dags dato stor aktivitet både lokalt og i NorgesCup og er medlem av Norges Cykleforbund (NCF).

Hvordan oppstod Andebarkji TSK?

Klubben ble stiftet hos Tretterud på Torpo tilbake i 1998. Da var det kalt inn til stiftelsesmøte og 8 mann satt samlet med en felles ide om å skape en sykkelklubb felles for hele Hallingdal. Navnet Andebarkji var et forslag fra Svein Liodden som kom med, han fant dette i en liten bok som vart gitt ut med gamle halling uttrykk. Dette slo godt an, og alle som var på stiftelsemøte likte det navnet.

Det første året var det tolv medlemmer med noe mer enn gjennomsnittlig interesse for terrengsykling. Allerede i 1999 hadde klubben vokst til 100 medlemmer.

Nå har klubben vokst seg stor og vi har omtrent 250 medlemmer fra hele Hallingdal og omegn. Ja faktisk dekker omegn et såpass stort område at vi har medlemmer både i Østerrike, Tsjekkia, Sverige, Sarpsborg, Vingrom – ja og til og med i Stavern og Bergen.

Hele tide har medlemmene hatt fokus på at de skal trives og ha det moro på sykkelen, men de har også hevdet seg godt i ulike konkurranser og ritt – spesielt i våre egne 🙂

Det har vært Birken som har vært det store høydepunktet for klubben, og på det meste har vi hatt 63 startende medlemmer! Det er nok fremdeles Birken som motiverer flest ryttere i klubben, men nå har det også blitt økt interesse for å satse mer seriøst. Det har derfor blitt opprettet en satsningsgruppe som fokuserer på NorgesCup.

Hva er hensikten med Andebarkji?

  • Andebarkji skal være en kilde for pur idrettslig glede
  • Andebarkji skal være en pådriver for rekruttering til sykkelsporten i Hallingdal og omegn
  • Andebarkji skal være en betydelig arrangør av sykkelritt og andre sykkelrelaterte aktiviteter
  • Andebarkji skal stimulere medlemmene sine til å delta i sykkelritt i ulike kategorier
  • Andebarkji skal ta vare på alle typer syklister
  • Andebarkji skal stå for en kobling mellom lek, moro og aktiv satsing innen sykelsporten