Godt Nytt år og ny PRESIDENT i Andebarkji TSK

Brev frå ein nyvalgt leiar.

Å høppe ette Wirkola e eit gammalt begrep, men å høppe ette avtroppen

de leiar Ole Christian e antakeligvis det samme som å setta dei nye sykkelskodne sine i klikkpedalen førr fyste gøng.  At e kjem te å dette i bakkjin  kan skje. Men som han derre skihøpparn Tom Hilde som knakk både rygg og det meste, va`n kjapt opp på føtan …  Når Andebarkji TSK vart stifta so va ein sykkel synonymt med at du høppa opp på sykkelen og kom de te ein butikk, skula, pubben ell eit eller anna stan det skjedde noko. Men, nokon villmenna frå dalen med litt grøvre knastedekk og støtdemper på framgaffel`n  ville det ansleis og starta denna eiskrelige tærige sykkelklubben vår.

No e sykkelen det som e noko. Sykkelen e eit eiskrelig gøtt middel  te å sjøl koma se i form, sykle fine tura i skog og mark, bort ette stia, oppette stia og neover stia. Nokon lika å kappsykle mot are og nokon lika å kappsykle mot se sjøl. Mitt eige mål e ikkji å slå den beste, men å slå den beste tida e sjøl har frå ein tå mine førrige tura. (Progresjon heite det på slikt fiint språk) I kjølvatne tå utviklingi ha det dukka opp både ein og to og fleire ritt i dalen. Frå den spede byrjingi med ritt sentralt i Hallingdal ha me no sykkelritt heilt frå Geilo, Hemsedal og no heilt ned te Flø. E nevne i fleng: Hallingrittet, Geilo24, Sparebank1køppen,  Tour de Hallingdal, Valdresrittet, Norefjellrittet, Skarverittet og det siste som kjem no e Vassfarrittet. E nevne Valdres og Norefjellrittet  rett å slett førr at me e gode naboa.  Alle dessa ritta e spredd gøtt utover sesongen slik at du ska få at

pusten mellom ritta. Me ha ein aktiv sesong foran uss.

Downhill e på tapeten og me håpa snart at det kjem noko ritt her. Austebakkan på Nes e allereie kjent ut i det store land når det gjeld stieldoradoet her.

Me håpa å skape aktiviteta førr dei minste me slik at me kan fostre kommande stjerner. Apropos stjerne so vart Kjetil Andre Bjerkrheim velførtjent kåra te Årets Andebarkjer. Detta va i sterk konkurranse med både garva og ferske sykkelryttera.  Nils Gunnar Arnegard og ungguten frå Geilo, Aleksander Fjeld Andersen e me navn som e garantere at dikkon kjem te å lesa meir om.
Me sko ta sikte på å få laga te eit par temakvelder denne sesongen, kanskji tema som: koss me bør trene og sykkelreparasjon/ stell av sykkel?

Te slutt vil e ynskje alle ein fin vet med aktiv fritid og so sjåast me ute når sykkelsesongen braka laus.Rundt om i dalen so sit det mange å spinn på stilleståande snøggsykla. Det som forundra me e at noko tå dei som lika denna sporten ikkji sykla ute om sommarn!. E håpa at mange tå dei som samlast på spinningen kan møtast ute te våren når sola varma og fuglan kvitra og dei fine grusvegan i fjelle venta på uss. På Nes e det ei gruppe som samlast uttafør Esson kor mandag og torsdag. Navnet Puddingtrimmen tesi at dei ikkji har store ambisjona, men e ha ei mistanke om at nokon tå dessa ha ein slik derre progresjon nøkk te å gjøra det bra i nokon tå årets ritt. Kanskji nystifta Vassfarrittet e det store målet førr mange tå uss denna sesongen? Eit ritt som går i det mest idylliske  tå norsk natur. Det e jo det som e fint me å væra terrengsyklist, ut i den naturen du ikkji ser frå bilglaset! Ritta rundt om ha både trim klasse og snøggsyklistklasse so det e plass førr alle. Barne og ungdomsklasse me, ha dei fleste.

Kjell Vidar Bidne, påtroppande leiar i Andebarkji TSK.

PS: Du e vel medlem i Andebarkji? Hvis ikkji les her: Bli medlem i dag – klubben for alle syklista

One Reply to “Godt Nytt år og ny PRESIDENT i Andebarkji TSK”

Legg att eit svar