Om rittet 2010

Oppsummering av Tour de Hallingdal 2010

HER er en del bilder tatt under arrangementet.
Les om rittet i lokalavisa Hallingdølen.

Tour de Hallingdal 2010 er nå historie. Rittet ble arrangert fra 14. til 18. juli. Etter min mening en meget god videreføring av de siste års TDH, med meget godt fornøyde ryttere!  Vi har som arrangør høstet både gode erfaringer og gode tilbakemeldinger fra årets ritt.  Ikke det at det er nok av oppgaver som kan gjøres enda bedre, men totalen ble bra!

Vi setter alltid sikkerheten i høysetet – har mange motorsykler og biler – og må hele tiden ”sloss” mot mange småirriterte bilister!  Men selv om RV7 er en meget trafikkert vei, synes vi at det gikk ganske så bra. Men vi ser også at rittet ikke kan øke så mye i omfang uten justeringer. Det er en grense for hvor mange ryttere RV 7 tåler mitt i sommertrafikken!

Så en liten tanke rundt massevelten på Sjongsletta. Velt i felt er noe vi dessverre må leve med. Risikoen øker når det er med mange uerfarne ryttere i feltet, og ikke minst når folk begynner å bli slitne!!  Vår erfaring etter dette er blant annet at vi må/bør ha ambulanse eller røde kors med bak feltet. Dette skal vi ha på plass til neste år. Så får vi være glad ikke flere fikk noen større skader.

Vi er ellers veldig fornøyd med kjøringen ned til Leira. Her gikk det fint for seg i år selv om farten var høy nok.  Så alt i alt – de fleste ryttere oppførte seg bra, selv om LITT for mange av og til brukte motgående kjørebane for å forsere feltet.  Men dette er vel noe som av og til bare skjer i kampens hete.

Til neste år skal vi jobbe enda mer med de forskjellige etappene. Vi har flere godbiter på gang, etapper som i løpet av året vil få bedre veidekke slik at de blir sikrere å sykle. Ellers tenker vi at rittet, sånn noen lunde har fått den lengde og form som er mest ønskelig og passer for de fleste. Vi ser ikke bort fra at flere etapper kan få noen lengre transportstrekke som etappen til Flå. Vi høstet mange lovord for denne løsningen. Sosialt var det i hvert fall.

Vil ellers oppfordre alle til å sende oss innspill på hva som kan gjøres bedre. Gjerne hva dere som deltakere likte godt med årets arrangement. Tenker på både de forskjellige etapper og arrangementet ellers.  Vi vil gjerne forbedre oss der det er mulig, selv om det kan være ressurskrevende.

Tidtagersystem… Sier ikke så mye mer om det, men lover att dette SKAL bli bedre neste til år. Vi har allerede luket vekk de verste barnesykdommer. Men det er enda mer å hente på Emit systemet, slik at vi ikke behøver å legge inn resultatet manuelt i et regneark.  I tillegg må vi få elektronisk tid/plassering på sprinter.  Ellers, tusen takk for at alle har forståelse for feil på resultatlister ol. Hvis noen har feil tider oppgitt nå, på en eller flere etapper, så send oss en mail så retter vi det opp.
Så vil jeg til slutt takke for den gode stemningen dere alle er har bidratt til – og en kjempetakk til alle funksjonærer som bruker sommerferien sin til å bidra i Tour de Hallingdal.

Velkommen igjen til neste år!!

PS: Tour de Hallingdal 2011 vil bli arrangert samme uke neste år – dvs. uke 28 (onsdag til søndag.)

For komiteen TDH 2010

Rittleder
Ole Christian Nymoen
ocnymoen@online.no

Publisert 19.07.10

Søndagens tempoetappe

Her er oversiktskart som viser hvor søndagens tempoetappe går. Legg spesielt merke til avkjøringa fra RV7. Dette er samme avkjøringa som vi kjørte på transportetappa til Bromma da vi skulle innom Nesbyen.
Vis større kart

Dag 2 – Bromma/Flå og massevelt

Så er 3 etappe av årets Tour de Hallingdal historie. Og riktig – i dag kan vi skrive ritthistorie, det positive er at rittets lengste brudd, ca 55 km nesten gikk inn (som de fleste brudd) men hederlig og god innsats av 5 mann var det.  De tok også med seg alle spurt- og klatrepoeng underveis.

Så til det som ikke var så bra, Tdh første massevelt… på Sjongsletta fikk vi massevelt med ca 20 i bakken. 4-5 på legevakta og noe ødelagt av sykler og utstyr. Pr nå har jeg ikke full oversikt over skadene, men kommer tilbake med en oppdatering når vi har full oversikt!

Ang tider i dagens ritt:  Da reglene for rittet sier at feltet skal stoppe ved massevelt, dvs at ingen skal vinne tid på en uoversiktlig velt der det KAN finnes alvorlige skader – så vil rittets ledelse gi alle som satt i hovedfeltet samme måltid som vinneren av dagens ritt! Målspurt/poeng deles ut etter målpasseringslisten slik rytterne kom i mål. Skulle noen av de som måtte bryte/kjøres direkte til lege, komme tilbake å sykle flere etapper/FULLFØRE, skal disse også få samme tid som dagens vinner!

Husk oppmøte på Golsfjellet, (Fjellheim) kl  17.45 i morgen, rittstart er klokken 18.30.

Start/mål etappe 4 – Fjellheim:

Vis større kart

Vi tar trøyeutdeling i forkant av rittet (ca kl 18.20) sammen med rittinformasjon

Vi er så langt meget fornøyd med ritt, ryttere, funksjonærer og ikke minst værgudene!!! Måtte dette vedvare.

Vi treffes snart på start igjen!!

Ole Christian Nymoen
Rittleder

Velkommen til Tour de Hallingdal 2010

Vi er nå 78 påmeldte og blir trolig nærmere 90!!

Trykk her for å se startlisten på 1. etappe (prolog). Listen er lik listen over påmeldte, dvs samme nummerserie. Blir også slått opp på rittkontoret Onsdag kl 15. Husk at det er rytterens eget ansvar å møte til riktig tid på start, og ikke minst, være kjent på løypa! Ellers vil alle etapper bli godt merket, og løypeprofiler og kart ligger nå på nett, og vil bli slått opp på start/mål/rittkontor.

Ved tekniske uhell på tempoetapper vil ryttere få godkjent etappe, med tiden til seineste etappetid + 30 sekund, men du mister altså ikke mulighet til å få fullført trøye og sammelagt tid. Alle deltakere SKAL lese rittreglementet. Dette finner du HER.

Alle som har mulighet, må huske å melde seg på til Banketten på lørdag. Grillbuffét på Eidsgard Hotell (ritthotellet). Her blir det trøyeutdeling og diverse andre morsomheter! – og ikke minst, mye sykkelpreik. Ellers er alle som ikke bor på hotellet velkommen til å være der og delta i det sosiale. Og kanskje titte på en og annen TV-sending fra Frankrike

Det var vel det meste nå i denne omgang!!

Mvh
OC Nymoen

Generelt

Tour de Hallingdal er et etapperitt på sykkel som arrangeres i Hallingdal i tidsrommet 14.juli til 18.juli. Rittet består av 7 etapper og passer for ryttere av alle kalibre, her møtes Norgescupryttere og turryttere i alle aldre. Dette er ett perfekt oppkjøringsritt for høstsesongen og er ett av få etapperitt, hvor alle som ønsker kan delta. Arrangementet skal også i år arrangeres i regi av Andebarkji TSK, og avslutningsetappen finner sted i Gol sentrum, Søndag 18 juli. Alle som vil kan delta. Det er kun en klasse, men dersom du er ung nok kan du være med å konkurrere om den gjeve ungdomstrøya. Vinneren av denne trøya er rytteren med best sammenlagt tid etter alle 7 etappene. Det deles også ut en rosa trøye til beste kvinnelige syklist, regnet etter samme regler. I tillegg kan man være med å kjempe om spurttrøye og klatretrøye. I 2009 kom den gråspraglette trøya for ryttere over 50 og ikke minst, egen Tour med forkortede etapper for klassene fra 10-15 år. Vi ser an påmelding ang oppdelingen av disse klassene. Men tenker 10-12 og 13-15 blir det vi følger. Her blir det trøye til bestemann/leder i hver klasse, men ingen grønn og polkadot, i disse klassene. Start og Mål vil være lik tourens. Det er mulig å delta på enkelt-etapper, f.eks 3.etappe, selv om du ikke har syklet 1. og 2.etappe. Det innebærer selvfølgelig at man ikke kan vinne sammenlagt, men det er mulig å vinne både etappeseiere, grønn trøye og rødprikket trøye (Noe annerledes enn det vi er vant til fra Tour de France altså).

Premiering: Deltagertrøye til alle som fullfører samtlige etapper, samt vinnertrøyer, gul/hvit/rosa/prikk/grønn/grå/ trøyer til totalvinnerne av disse. Samt mye heder å ære!! Følg med på våre hjemmesider, der vil all informasjon ligge.

Etappeoversikt

Etappe Dag Dato Start Detaljer Dist Profil og kart
1. etappe Onsdag 14. juli 18:00 Nedre avkjøring til Gol – Rv7 – Øvre innkjøring – Bohus 3 km Profil Kart
2. etappe Onsdag 14. juli 19:00 Gol – Torpo sentrum – Ål Sentrum – Gol 53 km Profil KartSprintKat4
3. etappe Torsdag 15. juli 18:00 Gol – Bromma – Flå – Østsida av Flå – Austvoll – Nesbyen – Gol (112 inkl. Gol – Bromma) 70 km ProfilKartSprint/Kat4
4. etappe Fredag 16. juli 18:30 Fjellheim på Golsfjellet – Leira – Vestringsbygda – Fjellheim 66 km ProfilKartStart/målSprint/Kat1Kat3
5. etappe Lørdag 17. juli 17:00 Gol – Nesbyen sentrum – Gol – Solseter 51 km ProfilKartSprintKatHC
6. etappe Søndag 18. juli 12:00 Tempo fra Gol Campingsenter, Herad – Nesbyen 16 km ProfilKartStartAvkjøringMål
7. etappe Søndag 18. juli 14:00 Nesbyen – Gol + 5 runder i sentrum 46 km KartStartAvslutning
304 km totalt

Etappebeskrivelse

1. etappe er en flat tempoetappe. Starten går fra nedre innkjøring til Gol sentrum. Etappen går langs riksveg 7 opp til øvre innkjøring til Gol sentrum. To 90 graders svinger før mål ved Bohus på Glitre. Lengde 3250 meter.

2. etappe starter ved Bohus på Glitre og går langs riksveg 7 vestover. Etappen går inn til Torpo. Her er den en Sprint i «sentrum». Etappen går videre ut på riksveg 7 igjen. Etappen følger så riksveg 7 i retning Ål sentrum. Opp til Ål sentrum blir det en 4. kategori klatring. Etappen sviger ned på riksveg 7 igjen ved Ål Folkepark, og går strake vegen til Gol. Mål på samme sted som start etter 53 km. Målsprint.

3. etappe innledes med en transportstrekning fra Gol til Bromma. Alle ryttere født i -93 eller før må gjennomføre denne strekningen. Selve rittet starter på Bromma. Deretter går løypa til Flå. I rundkjøringa svinger etappen over på østsida. Her blir det en Sprint. 5 km senere blir det en 4. kategori klatring ved Austvoll. Løypa går så over elva igjen og svinger i retning Nesbyen og Gol. Løypa følger nå riksveg 7 opp til mål utenfor Bohus på Gol. Målsprint

4. etappe blir omtrent lik med fjorårets etappe. Starten går på Fjellheim på Golsfjellet. De to første milene i retning Valdres er flate. Det blir en Sprint før etappen stuper 400 høydemeter ned til Leira. I bunn av bakken svinger etappen til høgre langs dalbunnen til Vestringsbygda. Her kommer det en hard 1. kategori klatring opp til Golsfjellet. På Golsfjellet blir det en 3. kategori klatring opp til Sanderstølen. Sprint inn til mål på Fjellheim etter 66 km.

5. etappe er en klassiker. Den starter ved Bohus på Glitre i Gol sentrum. Til Nesbyen. Sprint på «stripa» i sentrum. Ut på riksveg 7 igjen ved Sjongsletta. Tilbake til Gol. HC kategori klatring opp til mål på Solseter etter 51 km.

6. etappe er en tempoetappe på 16,2 km. Start ved Gol Campingsenter (Herad). Mål utenfor Thoen Hotel, Nesbyen.

7. etappe starter der 6. etappe sluttet. Etappen følger riksveg 7 opp til Gol. Inn i sentrum i øvre innkjøring. 4. kategori klatring opp til Heslabrua på hver av de 5 rundene i sentrum. En sentrumsrunde er 5 km. Målsprint etter 46 km ved Bohus.

Merk at Bohus på Glitre i Gol sentrum er et sentralt sted. Flere etapper starter eller slutter her.

Poeng

Målsprint gir 6 – 5 – 4 – 3 – 2 – 1 sprintpoeng til de 6 beste
Sprint gir 3 – 2 – 1 sprintpoeng til de 3 beste
HC kategori klatring gir 5 – 4 – 3 – 2 – 1 klatrepoeng til de 5 beste.
1. kategori klatring gir 4 – 3 – 2 – 1 klatrepoeng til de 4 beste.
2. kategori klatring gir 3 – 2 – 1 klatrepoeng til de 3 beste.
3. kategori klatring gir 2 – 1 klatrepoeng til de 2 beste.
4. kategori klatring gir 1 klatrepoeng til den beste.

Trøyene

Ledertrøya : Beste rytter sammenlagt
Ungdomstrøya : Beste U 23 rytter. Født 1987 eller senere
Dametrøya : Beste dame
Ungjentetrøya : Beste U23 damer. Født 1987 eller senere
Sprinttrøya : Beste sprinter
Klatretrøya : Beste klatrer
Veterantrøya : Beste rytter født i 1959 eller før

Legg att eit svar