Resultat Tørpomoen

Resultat og sammendrag frå 4.ritt i SpareBank1-cupen. Rundbaneritt Tørpomoen.

Resultat ligg her

Sammenlagt ette 4 ritt

So skull det endele væra klart te årets høgdepunkt i bygda der ingen skulle tru at nokon kunne bu – populært kalla Tørpo.
Det va knapt eit turt auga å sjå i bygde no i dag, tysdag 12. juni 2012. Kan hende skuldast det regnbygadn som ha blautlagt bakken med jamne mellomrom i heile dag – ell so skuldast det at det va klart førr det fjorde rittet i SpareBank 1 køppen 2012. Me væl å tru det siste me….

Ja førr når nesningadn baud på polarvarme og nyspreia møk, golingadn bau på sykling i steinuri og holingadn bærre hadde ein lang, bratt motbakkji te langt uppå fjellet – va førventningadn store te ko tørpingadn kunne diske upp med.

Vær va det nøk tå, det regna å regna ikkji unde heile rittet. Ko meir hadde dei, jo dei hadde blaut sagmugg og noko gjøngrodde lysløypu. Altså ei perfekt løype førr sykling 🙂

Fem og trædve syklista stilte te start. Nokon fåare enn tidlegare i år, men lell mange fleir enn det pla å sykle på Tørpo.

Det va te og med utlendinga me. Ein kar skarra på ærradn, ei snakka flytandes norsk, men e dansk og ein heil skåkk kom tråkkandes frå Vælders.

Det kansji mest gledelege med årets køpp e at det e duvele bra med damu og jentu som deltek. Detta e gjevt, førr sykling e like bra førr jentu som førr kara som sko vise kor dyr sykkel dei ha. Bra at dikkon e me å sykle ritt jentu.

Vel so va det dagens ritt då. På Gol va det ho Nina Gässler som knuste alle konkurrentadn, so e skvatt duvele gødt når det va ein gutekvælp får Nes som spratt ut or furuskogen fyst. Det va`n Kjetil Andre Bjerkrheim som endele kan få sykle slik han e kar te, no som far hass e skadd og ikkji deltek. Det må væra gødt førr denna guten å endele få sykle i eige tempo, og ikkji væra nødt te å vente på far sin …

Ta damudn va det ikkji so overraskande at ho Nina Gässler va suveren, ho ei jo blant dei beste i værda … So va ho i dag me og det va bærre Kjetil Andre som trødde snøggare.

I dameklassen kom Liv Birgit Jorde på areplass, medan Elisabeth Skrede tok treaplassen.

Tå karadn va det detta umogelege tilfellet tå ein snøgg gudbrandsdøl (Ove Grøndal) som vart nummer to fyri Ole Christian Nymoen på trea.

Blant dei yngre damudn vann ho Åsne Skrede fyri Cecilie Birkelid i klassen førr dei myljo ti og tolv. Førr dei myljo trettan og fjortan, der vann ho Kathrine Seim mens Mari Bøygard kom i fål fyri ho Anne Berntsen rud i klassen førr dei myljo femtan og sekstan.

Når det gjeld slike unge guta vart det dans siger med Geilingen Rasmus Schiellerup fyri Kjetil Etterlid og eit par brør Kvisgaard frå Valdres (menn 10-12 år). I klassen førr dei myljo trettan og fjortan vann Mathias Skrede fyri Emil Intelhus Brøto og Øystein Markegård.

Når det gjeld rekruttklassadn, va Ove Kristian Moholt best førr de eldstre rekruttan – medan Terje Bøygard vann klassen yngre rekrutt.

Tøft va det me at ho Gerd Berit Gudbrandsplass nøk ein gøng va med å sykla ritt med alle gærnigadn i Andebarkji.

E gløymde beint ut å nemne at unge Bjerkrheim øfra alt førr å vinne. Dela tå rittet syklan so væl utta sete førr å spare vekt, og førr å unngå å seta se ned å kvile undervegs.

– Torgeir