4. etappe ProTour Valdres

Søndag 22 var protours langetappe.  152 km, der tidtagning ble gjordt på de siste 35 km.

Som sagt så var detta meint som ein sosial tur, der alle skulle kjøre sammen til Bruflat i Etnedalen.

Vi starta kl 10.15 fra Leira, i ett gråkaldt vårvær. Men med 20 km motbakke i starten, fikk vi fort opp varmen.  Turen gikk over Tonsåsen, ned til Dokka, videre på vestsida av Randsfjorden til Flubergbru,  så over på østsida tilbake til Dokka, vider opp til Etnedal`n å Bruflat. Undervegs stoppa vi for å slippe forbi trafikk, å fikk fylt flasker på Dokka. Temperaturen innbøy ikke akkurat til lange pauser, å regne holdt seg unna, så turen vart heilt topp.

Når vi ankom  Bruflat sto klokka på 14.30.  Å 115 km var tilbakelagt, NÅ startet moroa!

Starten gikk ca kl 14.40. å nå venta 35 km med ca 600 høgdemeter klatring.    Grønnspurten  var allerede etter 4 km, så farten var høy fra første tråkk, Terje Bøygard satte seg i front, med Nymoen på hjul. Avtalen var att han skulle holde høy fart helt til det skjedde noe i feltet, event til 300 m igjen.   Ca 700 m før spurt kom Aslak Bøtten fram, og Nymoen tok hjulet hans. Nå støta Harald Hegge, å Bøtten prøvde kontre, no kasta Nymoen seg forbi Bøtten å tok opp jakten på Hegge, med en 3-4 mann på slep. Spurtestreken kom 50 m for tidlig, så Hegge vant, med Nymoen på 2 , og Eivind Fosheim på 3.

Nå fortsatte ferden oppover mot Flatøygarden,  og med en våryr Nymoen som stadig støtta fra i front, var farten høy.

I bakkene etter Flatøygarden støtta Anniken , som var eneste gjennværende jente i felte. Frisk kjøring!

Når felte kom inn i dei brattaste bakkene (ca 10%) opp mot Steinsetbygda, sprakk feltet. Ei lita gruppe på 5 mann, inkl Bøygard.  Seig ifra.  Nymoen satt i gruppe 2, mens Bøtten, Søndrol å Anniken, kjørte mye solo.

Gruppa i front kjørt godt sammen på flaten i Steinsetbygda, å økte ledelsen på gruppe 2. Når den siste brattbakken opp mot Kruk starta, var ledelsen på ca 2 min. Her sprakk ledergruppa også, å 3 man var i føringen på de siste 4 km mot mål på Leirin.  Bøygarden var dessverre 20-30 meter bak på 4. Han klarte ikke å kjøre inn dette i motvinden.  Men han sikra seg en god 4 plass, å årsbeste!  Bra kjørt, tross girproblem!  I mål var det nykommeren Harald Hegge på Team Asko som tok spurten, med Eivind Fosheim sr på andre, Øystein Rusti tok 3.

Nymoen drog ifra i gruppe 2 , å tok en god 6 plass, å detta i ett klatreritt!!  3 min bak han på en flott 9 plass, kom Søndrol`,n inn.  Lufta gikk vel litt ut tå Bøtten, å han var ca 10 min bak teten på en 13 plass. Det var bare så vidt han holdt unna for Anniken, som kom inn, bare 1 min bak Bøtten, te ein klar dameseier, å 14 plass totalt!  Hans Petter Modalen  tok en flott 15 plass, rett bak Anniken.

 

Alt i alt, en kjempedag på sykkelen, mange timer, god stemming, så kom regnet tilslutt da, 2 min etter målgang, så bøtta det ned, nedfarten til Leira vart nok litt våt å kald. Men pytt pytt, detta er vi vant til J

Håper detta ga mersmak å att enda fleire Andebarkjera stille i ritta som er igjen.

Neste ritt, er lagtempo på Leira til Onsdag.

For alle andre resultat sjå heimsidun te www.protour.no

 

Legg att eit svar